OprichtingBron: “de scrum” Informatie

0PRICHTING R.C.W.F ANNO 1972
Het ontstaan van de Rugbyclub is toe te schrijven aan het initiatief van een Hoornse gymnastiekonderwijzer de Heer Sikkens.
De Heer Sikkens plaatste in 1972 een kleine advertentie in het “Dagblad voor west-Friesland waarop Henk de Boer als eerst reageerde.
Een paar dagen later reageerde onder andere Luc Trigallez, Rob de Krom, paul Orth en Jan Ooievaar; met deze vijf mensen kwam er een oprichtingsvergadering op 9 mei 1972.
Op diezelfde avond trok de Heer Sikkens zich terug zeggen de dat zijn doel bereikt was.
Na enige weken van ingespannen praten en “ronselen” van een ieder van wie zij dachten dat hij geschikt voor rugby zou zijn, begon de training.

 

Het eerste veld dat in gebruik werd genomen Was het “Zwarte Pad”, waar slechts een kleedkamer van 3 meter bij 5 meter, een zinken bak en drie koudwaterkranen aanwezig waren. De eerste kompetitiewedstrijd tegen de Adelborsten uit Den Helder werd afgebeld, maar hiervoor in de plaats kwam een Engels team van de Marine wat hun vuurdoop was en die ze met 0 – 36 verloren. Toch behaalden zijn door hun inzet en doorzettingsvermogen in dat eerste jaar een promotie.

Ondanks komen en gaan van verschillende rugbyers, bleef de kern doorgaan.
Het tweede jaar kwam er promotie door het verschuiven van de kompetitie-indeling. Het derde jaar was één van de topjaren met een promotiewedstrijd tegen Ascrum uit Amsterdam, waarbij niet minder dan 800 toeschouwers R.C.W.F. zagen winnen.
De levensvatbaarheid van de Rugbyclub was inmiddels bewezen en nu kon er iets bij de gemeente bereikt worden.
R.C.W.F. kreeg in het hokje van 3 x 5 twee douches; het was soms niet om te harden met 30 spelers, een scheidsrechter en enkele reservespelers in die ruimte.

Na veel vallen en opstaan kwam de tussenperiode op het industrieterrein Hoorn 80 wat een dieptepunt betekende voor de Rugbyclub, maar weer was er de vaste kern die zich door de problemen heen beet en zorgde dat de club bleef bestaan.
Toen kwam de periode opbouw op het huidige sportcomplex waar erg hard gewerkt is door die mensen en waaruit het resultaat van nu is voortgekomen.

Vanaf het begin tot nu heeft de club. een gelukkige groei gemaakt van de vijf beginners tot het huidige 3-heren-, l-dames- en l-jeugdteam.
Ook zijn uit het West-Friese rugby team spelers voortgekomen voor het Nederlands nationaal team en het huidige talent van West-Friesland geeft goede hoop voor de toekomst.
Toekomst is ook wederom een nieuwe accomodatie in de Kersenboogerd, welke dan waarschijnlijk het eindpunt van velden zal zijn.Eindelijk heeft R.C.W.F. dan een eigen rugby “Home”, iets wat deze club zeer zeker verdient.

Na dit semiere verslag van de bijna-eerste-tien-jaar op naar de volgende tien jaar en de ereklasse (pas gepromoveerd en nu uitkomend in de Promotie- klasse}.
Een laatste opmerking voor een iedere die dit leest mag vooral niet vergeten wat de eerste mensen voor hen hebben opgebouwd en de andere lateren voor hun hebben voortgezet en uitgebouwd; dat ook niet alles vanzelfdsprekend moet
worden aangenomen, net of alles zo gewoon is. Denk maar eens aan het wassen in de zinken bak met koud water.

Tot nog toe heeft de club één ere-lid en dat is zeer terrecht de Heer Sikkens.

OP NAAR DE VOLGENDE TIEN JAAR!!

Uw voorzitter,

Henk den Boer


Let op! Vanaf seizoen 2019/2020 kan er alleen nog gepind worden in onze kantine.

Trainingstijden

Turven/Benjamins 
Woensdag 18:30 - 19:30
Vrijdag 18:30 - 19:30


Mini's 
Woensdag 19:00 - 20:00
Vrijdag 19:00 - 20:00


Cubs 
Woensdag 19:00 - 20:00
Vrijdag 19:00 - 20:00


Junioren 
Dinsdag 19:00 - 20:00
Vrijdag 19:00 - 20:00


Dames 
Dinsdag 20:00 - 21:30
(Variërende Locatie)
Donderdag 20:00 - 21:30
(Variërende Locatie)


Senioren
Dinsdag 20:00 - 21:30
Vrijdag 20:00 - 21:30


 

Gratis mee-trainen?
Dat kan! 
Stuur RCWF een berichtje

Sponsors
WF Deals
Pipelife
cafe the eigties
bouman installatie techniek
brandjes en van wessel
bootspat spetterende media
Qhuis
Delta Aviation
HS Techniek BV
jupiler
sense-keukens
onderhoudsbedrijf-stede-broec

van-dijk-multiservice

stroopwafelkraam

magnaversum

benancy media

Bent u al vriend(in)?
Logo Website